Poliţiştii au confiscat pe 31 decembrie articole pirotehnice în valoare de peste 78.357 lei, fiind constatate 271 de infracţiuni pentru încălcarea regimului materiilor explozive.

"La nivel naţional, forţele Ministerului Afacerilor Interne au asigurat măsurile de ordine publică la peste 200 de evenimente organizate cu prilejul Revelionului, la care au participat aproximativ 345.000 de persoane. În acest context, nu au fost raportate incidente majore, fiind aplicate doar 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 800 de lei. În ziua de 31 decembrie 2014, poliţiştii au confiscat articole pirotehnice în valoare de peste 78.357 lei, fiind constatate 271 de infracţiuni pentru încălcarea regimului materiilor explozive. Totodată, 9 persoane au ajuns la spital din cauza unor accidente provocate de folosirea imprudentă a materialelor pirotehnice", a anunţat, joi, într-o declaraţie de presă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), subcomisar de poliţie Monica Dajbog.

Ea a precizat că poliţiştii au constatat şi alte 184 de infracţiuni, dintre care 105 de natură judiciară, 42 la regimul circulaţiei rutiere, 5 la regimul silvic şi 32 alte genuri de infracţiuni şi au depistat 3 persoane urmărite în temeiul legii şi 260 de persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni, 7 dintre acestea fiind reţinute şi 7 arestate.

Poliţiştii rutieri au reţinut 74 de permise de conducere şi 18 certificate de înmatriculare. Pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii rutieri au aplicat 2.152 de sancţiuni contravenţionale, 274 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 13 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 4 pentru lipsa anvelopelor de iarnă.

Efectivele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit la 211 solicitări, peste jumătate dintre acestea (116) fiind incendii.

Echipajele SMURD au răspuns la 804 solicitări pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, şapte persoane blocate în telescaun, fiind salvate în localitatea Săcele, judeţul Braşov, pe pârtia Bunloc. Persoanele salvate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale şi se află în afara oricărui pericol.

Pe de altă parte, jandarmii au aplicat 133 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 33.950 de lei şi au acordat sprijin în 87 de cazuri.În ultima zi a anului peste 50.700 de persoane au trecut prin principalele puncte de trecere a frontierei.