Cristian Cioacă a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru omor şi profanare de morminte. La sentinţa acestuia se adaugă 5 ani în care acesta va fi lipsit de drepturi civile. În plus, Cioacă va trebui să plătească 250.000 daune morale.

 

Decizia judecătorului nu este definitivă şi va putea fi atacată cu recurs. Nici Cioacă, nici avocatul său nu au fost prezenţi în sala de judecată. În sala de judecată nu a fost prezentă decât avocata familiei Ghinescu

 

Cristian Cioacă se află în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012 şi este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, unde a fost transferat pe 30 ianuarie. Inculpatul a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.

 

Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007, însă Cristian Cioacă, atunci poliţist la Poliţia din Argeş, a anunţat dispariţia acesteia abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei lui.

 

Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului.

 

Mai mult, în octombrie 2007, într-o râpă lângă Râşnov au fost găsite uniforma de poliţist a lui Cioacă, alte obiecte ale acestuia şi ale Elodiei.