Nouă persoane suspectate de infracţiuni cu violenţă şi proxenetism au fost reţinute, luni seară, după ce în cursul dimineţii au avut loc mai multe percheziţii în municipiul Buzău şi în localităţile Vadu Paşii, Cochirleanca şi Ulmeni, scrie MEDIAFAX.

Potrivit comisarului şef Florina Crucianu, de la IPJ Buzău, la percheziţiile desfăşurate, luni, au participat 135 de poliţişti,precum şi jandarmi şi poliţişti locali, acţiunea vizând depistarea mai multor persoane bănuite de comiterea de infracţiuni cu violenţă şi proxenetism.

Conform sursei citate, poliţiştii au făcut 11 percheziţii domiciliare în municipiul Buzău şi în comunele Vadu-Paşii, Cochirleanca şi Ulmeni, concomitent cu blocarea zonelor vizate, instituind filtre rutiere.

”În urma percheziţiilor, poliţiştii au găsit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor două spray-uri lacrimogene şi o bâtă de basseball, iar opt persoane au fost conduse la sediul Poliţiei. De asemenea, au fost conduse la sediul Poliţiei alte şase persoane, în vederea audierii. În urma cercetărilor, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva a nouă persoane, pentru proxenetism, lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice", a declarat, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Florina Crucianu.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, unii dintre cei reţinuţi sunt acuzaţi că ar fi trimis mai multe tinere să se prostitueze în municipiul Buzău, iar banii astfel obţinuţi şi i-au însuşit. Unii dintre cei nouă reţinuţi sunt bănuiţi că au provocat scandaluri mari în municipiul Buzău, soldate cu rănirea gravă a unor persoane care au necesitat zeci de zile de spitalizare pentru a se vindeca.