Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, îşi va petrece sărbătorile acasă. Înalta Curte a decis ca el să fie cercetat în arest la domiciliu. Alături de tatăl său, Andrei Hrebenciuc este cercetat penal de DNA în dosarul retrocedării de peste 40.000 de hectare de pădure.

Viorel Hrebenciuc rămâne în arest preventiv, a mai decis instanţa.

Prin aceeaşi hotărâre, care este definitivă, au fost respinse contestaţia deputatului Ioan Adam şi cea a lui Gheorghe Paltin Sturdza, astfel că şi aceştia rămân în arest preventiv.

Prelungirea arestării preventive în cazul celor patru a fost decisă tot de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în 18 decembrie, la propunerea procurorilor anticorupţie. Decizia de atunci a fost contestată la aceeaşi instanţă.

În acest dosar a fost preventiv, în 17 decembrie, şi judecătorul Lorand Andras Ordog de la Tribunalul Covasna, acuzat că ar fi luat mită de la Ioan Adam pentru a da o soluţie favorabilă lui Gheorghe Paltin Sturdza. Ordog, ca şi colegul său Gabriel Uţă, era cercetat iniţial în libertate, însă anchetatorii au cerut arestarea sa, date fiind indiciile legate de mită, aminteşte Mediafax.

Procurorii DNA susţin că în aprilie 2012, prin intermediul deputatului Ioan Adam, Gheorghe Paltin Sturdza le-a cerut judecătorilor Lorand Andras Ordog şi Gabriel Uţă, de la Tribunalul Covasna, să pronunţe o hotărâre judecătorească în favorarea sa. Tribunalul Covasna a dispus punerea în posesia lui Paltin Sturdza a unei suprafeţe de 43.227 de hectare de pădure în Bacău, producând astfel Romsilva un prejudiciu de 303.888.615 de euro.