Mai mulţi cetăţeni români şi străini, care ar fi făcut parte dintr-o grupare ce urma să le livreze armament teroriştilor din organizaţia Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), au fost arestaţi miercuri seară în Muntenegru. La acţiunea de capturare a acestora au participat şi anchetatori români, dar şi forţe ale SRI. Operaţiunea a fost coordonată de autorităţile americane.

Cei trei acuzaţi urmau să vândă organizaţiei FARC mai multe tipuri de arme, de la pistoale la lansatoare de rachete, potrvit procurorului general din New York, Preet Bharara, potrivit Digi24.
 
Agenţia americană Associated Press confirmă că cetăţeanul străin reţinut este Massimo Romagnoli, un fost deputat în Parlamentul Italiei. Potrivit sursei citate, acesta şi românii Cristian Vintilă şi Virgil Flaviu Georgescu ar putea fi fondamnaţi la închisoare pe viaţă, dacă justiţia din SUA îi va găsi vinovaţi pentru trafic de armament şi complicitate la uciderea unor cetăţeni americani.

Cei trei au negociat vânzarea de arme cu surse care lucrau cu DEA (Departamentul Antidrog al SUA), şi care le-au spus că armele sunt pentru FARC.