Spaţiul aerian al Londrei este închis din cauza unei defecţiuni la sistemul de control al traficului. 

 „Există o defecţiune la sistemul informatizat care gestionează traficul aerian în Marea Britanie. Toate sistemele de trafic aerian din zona Londrei sunt închise până la ora 19.00 (21.00, ora României)”, a comunicat Eurocontrol.

Cursele aeriene cu aterizare şi decolare de pe aeroporturile Heathrow, Gatwick, Stansted şi Luton fie au întârzieri, fie au fost anulate. Sute de zboruri sunt afectate de această problemă tehnică. Asociaţia globală pentru control aerian (NATS) a confirmat restricţiile apărute în spaţiul aerian britanic.

Mai mulţi ingineri încearcă să remedieze această problemă. „Fiecare avion care intră într-o regiune de dirijare şi control e sub supravegherea unui radar. În situaţie de avarie, când nu mai primeşte date informative despre avionul care intră în traficul lui e dirijat spre altă zonă sub supraveghere. Mi se pare ceva deosebit de grav, pentru că orice aeroport, mai ales în zonele foarte aglomerate şi civilizate, are staţii de rezervă, staţii radar care pornesc automat în situaţie de avarie”, a  declarat, pentru digi24.ro, fostul pilot Paul Mitu.