Fostul ministru al Afacerilor Interne Radu Stroe a venit, vineri, la Parchetul instanţei supreme, pentru a fi audiat în legătură cu accidentul aerian din munţii Apuseni, despre care, înainte de a demisiona, spunea că îi pare rău că s-a întâmplat în timpul mandatului său.

El a demisionat de la şefia Ministerului Afacerilor Interne în 23 ianuarie, la trei zile după accidentul în care au murit pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion.

Radu Stroe şi fostul ministru al Transporturilor Ramona Mănescu şi Radu Stroe au fost citaţi să vină marţi la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), pentru a da declaraţii în dosarul privind accidentul din Apuseni, dar audierea lor a fost amânată, întrucât cei doi nu s-au putut prezenta, invocând motive obiective, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Şi şeful Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), Marcel Opriş, va fi chemat la Parchetul instanţei supreme, pentru a da declaraţii în acelaşi dosar, au mai spus sursele citate, fără a precizat data la care acesta va fi audiat.

În dosarul accidentului din Apuseni, procurorii au decis începerea urmăririi penale pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu, dar şi pentru neluare şi nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu.

Procurorii Parchetului instanţei supreme l-au audiat, în 5 decembrie, pe fostul director al Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) Aleodor Frâncu.