Cunoscutul scriitor grec, Menis Koumandareas, 83 de ani, a fost asasinat în casa sa din Atena. Cadavrul lui a fost descoperit sâmbătă dimineaţă de un nepot, anunţă publicaţia „Ekathimerini“.

Scriitorul Menis Koumandareas locuia singur în cartierul central Kypseli din Atena. Cadavrul său a fost descoperit de un nepot ce era îngrijorat de faptul că nu poate lua legătura cu unchiul său. Scriitorul în vârstă de 83 de ani, prezenta pe corp semne de violenţă, inclusiv lovituri la faţă. 
 
Potrivit poliţiei, nu existau semne de intrare forţată, deşi se pare că anumite camere din apartament fuseseră scotocite. Cauza exactă a morţi va fi stabilită în urma unei autopsii, ce va avea loc luni.
 
Koumandareas, născut în Atena în 1931, a câştigat numeroase premii pentru proza sa şi a fost un activist al revoluţiei greceşti împotriva dictaturii militare, în perioada 1967-1974. În 1976, a primit Premiul Naţional pentru Proză, pentru volumul „Fabrica de Sticlă/The Glass Factory“ şi în 2002 pentru „De două ori grec/Twice a Greek“.  
 
Menis Koumandareas a fost şi un translator prolific şi fondator al Societăţii Autorilor Greci, notează „Ekathimerini“.