MAE a transmis, vineri, o atenţionare de călătorie pentru Olanda, atrăgând atenţia cetăţenilor români care se deplasează sau se află deja pe teritoriul acestei ţări cu privire la depistarea unor focare de gripă aviară în anumite zone din acest stat.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, până în prezent, Ministerul olandez al Afacerilor Economice a semnalat apariţia focarelor de gripă aviară la două ferme de păsări, din satul Hekendorp, la sud de localitatea Utrecht, respectiv în localitatea Ter Aar (provincia Olanda de Sud), situată la aproximativ 25 de kilometri de Hekendorp.

Autorităţile olandeze au interzis pentru următoarele 3 zile transportul de păsări de curte, ouă, gunoi de grajd şi au decis închiderea fermelor de animale care constituie obiectiv turistic pentru copii.

Autoritatea olandeză pentru alimentaţie şi protecţia consumatorilor a procedat la distrugerea completă a fermelor afectate şi la verificarea, prin teste, a răspândirii virusului şi în zonele din vecinătate, menţionează sursa citată.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români ca înainte de a călători în Olanda, indiferent de zona în care urmează să se deplaseze, să consulte atât site-ul www.mae.ro , cât şi site-urile de specialitate pentru informaţii actualizate.