Curtea de Apel Constanţa a decis menţinerea mandatului de arestare emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu, respingând ca nefondată contestaţia în anulare formulată de acesta. Nicuşor Constantinescu s-a prezentat, joi, în faţa instanţei Curţii de Apel Constanţa, care a judecat contestaţia acestuia, el relatându-le magistraţilor tot istoricul său medical, de la plecarea în SUA pentru tratament şi până la revenirea sa în România, după ce a făcut o oprire de câteva zile în Turcia. El a amintit că după intervenţia chirurgicală din SUA s-a confruntat cu diverse infecţii care i-au pus în pericol sănătatea şi l-au pus în imposibilitatea de a reveni în România mai repede.

Constantinescu susţine că în prezent urmează un tratament cu antibiotice pentru eliminarea infecţiei cu care se luptă de câteva luni şi că are nevoie de radioterapie, pe care nu o poate urma în sistemul penitenciar.

Nicuşor Constantinescu a spus că a plecat de bunăvoie din SUA tocmai pentru a clarifica situaţia sa din România, luând această decizie împotriva recomandărilor medicilor din America şi în pofida faptului că viza sa fusese prelungită până în primăvara anului viitor şi fusese respinsă cererea de extrădare.