Peste 22.000 de oameni din Marea Britanie au fost chemaţi la doctor pentru investigaţii, deoarece există riscul să fi fost infectaţi cu hepatită sau HIV. Toţi au fost pacienţii aceluiaşi dentist, căruia i-a fost suspendat dreptul la practică din cauza igienei precare din cabinet.

Scandalul a început în iunie, când un pacient l-a filmat în secret pe doctorul Desmond D'Mello în cabinetul său. Înregistrarea a arătat că medicul, care stoca echipament medical în baie, reutiliza instrumentele fără să le igienizeze şi nu îşi schimba mănuşile.

Acum, autorităţile britanice încearcă să depisteze cei peste 22.000 de oameni pe care doctorul Desmond D'Mello i-a tratat în ultimii 32 de ani. Aceştia vor face, gratuit, analize de sânge şi de măduvă osoasă, deoarece există riscul să fi fost infectaţi cu boli grave precum hepatită B, hepatită C sau HIV. Presa britanică relatează că pentru 160 de persoane există un risc foarte mare de infecţie.

Poliţia britanică s-a implicat la rândul său în această anchetă, deoarece o tânără de 23 de ani a murit anul trecut în condiţii suspecte după o vizită la cabinetul aceluiaşi doctor.

Jurnaliştii din Marea Britanie spun că acesta este cel mai mare scandal de acest fel din istoria sistemului medical de stat.

Digi24.ro