Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat joi, pentru 27 noiembrie, pronunţarea deciziei definitive în dosarul în care Mircea Diaconu este judecat pentru conflict de interese, legat de semnarea unor contracte de realizare de către soţia sa a unor spectacole la Teatru Nottara, unde el era director, conform Mediafax.
 
Discuţiile în acest dosar s-au încheiat în 30 octombrie, iar instanţa supremă a amânat atunci pronunţarea unei decizii definitive pentru 13 noiembrie. Joi, ICCJ a anunţat că deciza în dosarul lui Mircea Diaconu va fi anunţată în 27 noiembrie.
 
La ultimul termen de judecată, procurorul prezent la şedinţă a cerut aplicarea legii penale mai favorabile, dar şi ca Mircea Diaconu să fie amendat. Motivele pentru care procurorul a cerut acest lucru au fost faptul că europarlamentarul nu şi-a favorizat soţia, dar şi cariera "remarcabilă" a lui Mircea Diaconu.
 
În acest dosar, Mircea Diaconu a fost achitat, în 13 martie, de Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus ca el să plătească o amendă administrativă de 1.000 de lei. Decizia de achitare a fost atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În noiembrie 2012, Mircea Diaconu, atunci senator PNL, a fost trimis în judecată pentru cinci fapte de conflict de interese. Dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţa competentă să judece parlamentari.