Numărul porţiilor de mâncare acordate persoanelor nevoiaşe la cantina socială din Deva a ajuns la jumătate, de la 400 la 200, după ce autorităţile locale au condiţionat ajutorul oferit asistaţilor social de efectuarea a 30 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că numărul porţiilor de mâncare la cantina socială din Deva a fost redus la jumătate, de la 400 la 200, după ce ajutorul oferit asistaţilor social a fost condiţionat de efectuarea de muncă în folosul comunităţii.

"Printr-o hotărâre de Consiliu Local, adoptată anul trecut, s-a stabilit că vor beneficia de acest ajutor doar persoanele care muncesc. Pe cale naturală, în câteva luni din acest an, din 400 de persoane numărul a scăzut la 200. Nu sunt multe ore de muncă în folosul comunităţii. Se pare că oamenii nu sunt prea obişnuiţi cu munca şi s-au retras, dar nici nu beneficiază de aceste ajutoare", a declarat primarul municipiului Deva, Petru Mărginean.

Consiliul Local Deva a aprobat şi în acest an un buget care să acopere atribuirea a 400 de porţii de mâncare la cantina socială a primăriei, dar numărul solicitanţilor acestora a rămas tot la aproximativ 200.

Astfel, sumele rămase urmează să fie redistribuite la o rectificare bugetară.

Până la intrarea în vigoare a hotărârii, la 1 ianuarie 2014, mai mult de 400 de persoane beneficiau de porţii de mâncare la cantina socială.