Cinci ingineri în domeniul nuclear au fost asasinaţi duminică, la bordul unui autobuz, la periferia din nordul Damascului, în apropiere de Centrul de cercetare ştiinţifică la care lucrau, a anunţat organizaţia nonguvernamentală (ONG) Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

ONG-ul, care dispune de o reţea largă de informatori în întreaga Sirie de la începutul războiului, în 2011, nu era în măsură să confirme imediat circumstanţele asasinatelor şi nici naţionalitatea acestor ingineri.

"Persoane necunoascute au asasinat cinci ingineri în domeniul energiei nucleare de la Centrul de Cercetare Ştiinţifică din periferia Barze, la nord de Damasc", a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului.

"Nu era clar, imediat, dacă o bombă a vizat autobuzul care-i transporta sau dacă vehiculul a fost vizat de tiruri, în apropierea Podului Harna", situat în apropiere de Centru, a subliniat el.

În iulie 2013, şase funcţionari de la acelaşi Centru au fost omorâţi într-un atac cu mortier comis de către rebeli care luptau împotriva regimului, potrivit presei oficiale.

În Siria, expresia "Centru de Cercetare Ştiinţifică" desemnează, în general, centre de cercetare aflate în subordinea Ministerului Apărării. Cel de la Jamraya, lângă Damasc, a fost vizat de un raid israelian sângeros pe 5 mai 2013.

SURSA: Mediafax.ro