Douăzeci de organizaţii neguvernamentale cer Ministerului Educaţiei introducerea în şcoli a unei noi materii obligatorii: educaţia sexuală. Solicitarea vine ca urmare a cazului din Segarcea, unde un tânăr infectat cu HIV ar fi transmis, intenţionat, virusul mai multor femei. După moartea lui, două tinere au fost depistate seropozitive.

La Grupul Şcolar Horia Vintilă, din Segarcea, la orele de dirigenţie se predau, de câteva zile, noţiuni de educaţie sexuală. Aici a învăţat, în urmă cu puţini ani, tânărul purtător al virusului HIV care ar fi infectat intenţionat mai multe fete din oraş. Cazul său i-a neliniştit pe părinţi şi pe elevi, iar profesorii au decis să nu mai aştepte indicaţii de la Ministerul Educaţiei.

Cazul tânărului bonav de SIDA din Segarcea a readus în discuţie lipsa orelor de educaţie sexuală din şcolile româneşti. Adolescenţii nu află de la părinţi mai nimic despre bolile cu transmitere sexuală şi despre metodele de contracepţie, susţin cei care au semnat solicitarea.

Un milion de români suferă de o boală cu transmitere sexuală, arată cele mai recente statistici ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Digi24