Sute de camioane aşteaptau, marţi seară, la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, unde era formată o coloană de şapte kilometri, pentru că autorităţile ungare verifică amănunţit fiecare transport, automarfarele staţionate pe o bandă a DN 7 îngreunând circulaţia, scrie Mediafax.
   
Potrivit Poliţiei de Frontieră Arad, o coloană de câteva sute de camioane s-a format la intrarea în oraşul Nădlac, unde vehiculele aşteaptă controlul de frontieră pe o distanţă de şapte kilometri.

Sursa citată a precizazat că motivul aglomeraţiei este atât un flux ridicat de automarfare, cât şi o acţiune a autorităţilor ungare, care verifică atent fiecare transport, ceea ce ridică timpii de aşteptare.
   
"Partea ungară efectuează controale amănunţite asupra fiecărui automarfar, motiv pentru care coloana de vehicule de mare tonaj este mai mare decât în mod obişnuit", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Daniel Iancu.
  
Conform sursei citate, tranzitarea cu autoturisme a punctului de frontieră nu este afectată, benzile dedicate traficului greu fiind separate.
   
În mod obişnuit, camioanele aşteaptă în coloană la graniţa cu Ungaria în zilele de luni, pentru că în weekend există interdicţie pentru traficul greu în ţara vecină.
   
Din cauza coloanei formate marţi seară pe DN 7, una din cele două benzi de circulaţie ale şoselei este blocată, astfel că pe a doua se circulă alternativ în ambele sensuri, în zonă fiind mobilizate echipe de poliţişti de frontieră şi de la Poliţia Rutieră pentru a fluidiza traficul.
   
Pe de altă parte, Poliţia ungară a comunicat, potrivit MTI, că traficul în punctele de frontieră dintre Ungaria şi România este suspendat, marţi, de la ora 15.30 (n.r. - ora României), în ambele sensuri, din cauza "unei probleme tehnice la sistemul informatic al părţii române".
   
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Oradea, Laura Bondar, a declarat că în sistemul informatic al Poliţiei de Frontieră din România nu a fost înregistrată nicio eroare.
   
"Traficul rutier în raza de competenţă a Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Oradea s-a desfăşurat şi se desfăşoară normal, pe ambele sensuri", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Oradea.
   
Totodată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Mihaela Leş, a declarat că la Vama Cenad, din judeţul Timiş, nu există niciun fel de problemă şi că nicio maşină nu aşteaptă la coadă.