O persoană a murit în urma inundaţiilor din sud-estul Bulgariei, în timp ce viscolul continua duminică să blocheze circulaţia în nordul ţării, au anunţat autorităţile, citate de AFP.

Cadavrul unei femei înecate a fost găsit duminică la Burgas (est). Autorităţile au decretat situaţie de urgenţă, sâmbătă, în regiunile Burgas, Haskovo şi Banite (sud-est), unde inundaţiile au determinat evacuare a sute de persoane şi au blocat circulaţia, a anunţat Gheorghi Gatev, directorul apărării civile.

În nordul Balcanilor, care traversează Bulgaria de la vest la est, furtunile de zăpadă au blocat circulaţia sâmbătă şi duminică. Situaţia de urgenţă a fost decretată şi în regiunile Gabrovo şi Sevlievo (centru), unde drumurile au fost închise şi s-au înregistrat pene de electricitate în câteva zeci de sate.

Valul de frig însoţit de ceaţă, care a venit brusc după o vreme caldă, a surprins numeroşi şoferi. Copaci căzuţi şi camioane răsturnate au blocat sâmbătă circulaţia timp de mai multe ore pe autostrada care leagă Sofia de estul ţării.

Mediafax