Focuri de armă au fost trase, miercuri, în centrul oraşului Ottawa, în faţa Parlamentului canadian şi la un memorial al eroilor, unde un militar a fost ucis, potrivit Mediafax. Unul dintre autorii atacurilor armate, care a deschis focul către clădirea Parlamentului purta văl islamic, ceea ce sugerează că ar putea fi vorba de un complot terorist islamist, probabil al grupării Stat Islamic în Irak şi Levant, afirmă surse din cadrul poliţiei citate de presa canadiană.  Bărbatul a fost împuşcat mortal.

Premierul Canadei, Stephen Harper, se afla în Parlament în momentul incidentului armat produs miercuri, dar a părăsit zona în siguranţă. Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a discutat prin telefon cu premierul Canadei, Stephen Harper, după atacurile armate comise la Ottawa, relatează AFP

Militarul rănit în incidentul armat de la Memorialul naţional al eroilor canadieni a decedat la spital, iar un agent de pază de la Parlament este rănit.

FBI a cerut autorităţilor canadiene să fie vigilente, deoarece ar fi interceptat conversaţii ale unor militanţi ai Statului Islamic în care se analizau posibilităţile comiterii unor atacuri la unităţi militare din Statele Unite şi Canada.

Sediul Parlamentului a fost închis în urma incidentului armat.