Autorităţile mexicane nu au permis staţionarea navei Carnival Magic în largul Portului Cozumel, a comunicat compania de croaziere Carnival. Paza de coastă din Belize a anunţat că nu va permite intrarea vasului de croazieră în niciun port, potrivit Mediafax. Vasul de croazieră se va întoarce în portul Galveston, Texas, de unde a plecat duminică.
La bordul navei Carnival Magic, aflată în Caraibe, este o asistentă medicală din Dallas care a gestionat mostre ale unui pacient bolnav de Ebola. Asistenta medicală a plecat în croazieră din Galveston (Texas), pe 12 octombrie. La bordul navei Carnival Magic, aflată în Caraibe, este o asistentă medicală din Dallas care a gestionat mostre ale unui pacient bolnav de Ebola. Asistenta medicală a plecat în croazieră din Galveston (Texas), pe 12 octombrie. Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor (CDC) a dat asigurări că asistenta nu a avut contacte directe cu pacientul liberian Thomas Eric Duncan, decedat de Ebola în Texas, dar a manipulat mostre de analize ale acestuia. Angajata nu prezintă simptome de Ebola. „Asistenta a rămas în mod voluntar în cabina navei, iar Departamentul de Stat şi compania maritimă depun eforturi pentru a o aduce în Statele Unite“, a comunicat Administraţia de la Washington.
Vasul de croazieră Carnival Magic este în croazieră în Caraibe şi are aproximativ 4.000 de pasageri şi peste 1.000 de membri ai echipajului. Preşedintele Barack Obama a promis măsuri eficiente pentru contracararea epidemiei de Ebola după ce au apărut semne de întrebare privind respectarea măsurilor de carantină în condiţiile infectării a două asistente medicale din Texas. Febra hemoragică Ebola a provocat moartea a cel puţin 4.493 de persoane dintre cele 8.997 de cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi SUA), potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).