Poliţia austriacă a arestat, la cererea unui procuror german din Munchen, un cuplu de germani suspectat că intenţiona să plece în Siria pentru a participa la jihad, potrivit Mediafax. Bărbatul, de origine turcă, şi prietena sa, tot cetăţean german, de origine arabă, au fost arestaţi în gara Rosenbach, în nordul Austriei, şi se află în prezent în detenţie, urmând să fie extrădaţi, potrivit aceleiaşi surse.

Poliţia îi anchetează din august 2014, la cererea unui procuror din Munchen, fiind suspectaţi de planificarea unui act subversiv de violenţă de mare amploare. De asemenea, cuplul este suspectat că a călătorit în august în Siria şi a participat acolo la lupte alături de grupări jihadiste.

În plus, cei doi cetăţeni germani sunt suspectaţi că l-au dus cu ei în Siria pe fiul lor de opt ani, potrivit poliţiei, care afirmă că micul băiat a fost plasat într-o instituţie de ajutor social pentru copii din Austria.

Mai devreme în cursul zilei de joi, Parchetul Federal german a anunţat arestarea, la Frankfurt, a unui german, suspectat că este membru al Frontului al-Nusra, aripa siriană a reţelei teroriste Al-Qaida.

Potrivit serviciilor germane de informaţii, numărul cetăţenilor germani, de origine turcă sau arabă, plecaţi să lupte pentru jihad era evaluat la aproximativ 400 de persoane în 2013.