Fraţii lui Omar Hayssam, Mukhles şi Mahmoud, au fost daţi în urmărire internaţională, spre a fi încarceraţi în urma condamnării la câte cinci ani de închisoare pentru că l-au ajutat pe Omar Hayssam să fugă din România. Ei au plecat din ţară înainte de verdict şi sunt în prezent daţi în urmărire internaţională, prin Interpol.

Mukhles şi Mahmoud Omar au fost daţi în urmărire în seara zilei de 8 octombrie, după ce magistraţii au emis mandatele de executare a pedepsei pe numele lor. Acum, cei doi sunt daţi în urmărire internaţională prin Interpol.

După ce au aplicat procedura şi i-au căutat pe cei doi în Timişoara, unde se află reşedinţa lui Mukhles, respectiv la adresa din Bucureşti a lui Mahmoud Omar, poliţiştii i-au dat pe cei doi în urmărire.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că tot în data de 8 octombrie s-a solicitat Curţii de Apel Oradea emiterea unor mandate de urmărire internaţională pe numele celor doi, deoarece exiată informaţii potrivit cărora aceştia au părărit teritoriul României înainte ca instanţa să se pronunţe.