Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat, duminică, Marele Premiu al Japoniei, a XV-a etapă a Campionatului Mondial de Formula1, după o cursă care a fost întreruptă după parcurgerea a 44 din cele 53 de tururi programate.

Cursa a fost oprită după un accident în care a fost implicat Jules Bianchi (Marussi). Se pare că pilotul francez a suferit leziuni importante.
 
Pe locul 2 s-a clasat Nico Rosberg (Mercedes), iar pe locul 3 a fost Sebastian Vettel (Red Bull).
 
În puncte au mai terminat Daniel Ricciardo (Red Bull) - locul 4, Jenson Button (McLaren-Mercedes) - locul 5, Valtteri Bottas (Williams) - locul 6, Felipe Massa (Williams) - locul 7, Nico Hulkenberg (Force India) - locul 8, Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) - locul 9 şi Sergio Perez (Force India) - locul 10.

Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei, a XV-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, a fost oprit, duminică, după parcurgerea a două tururi, din cazua ploii abundente care cade în zona circuitului de la Suzuka, conform Mediafax.

Startul s-a dat în spatele maşinii de siguranţă, iar piloţii au parcurs două tururi, plângându-se de slabă vizibilitate şi de dificultate în manevrarea monoposturilor. 
 
În aceste condiţii, organizatorii au decis să fluture steagurile roşii şi să trimită sportivii la standuri. Cursa va fi reluată la 09.25.
 
Suzuka se află sub ameninţarea Taifunul Phanfone, care se apropie periculos. Meteorologii estimează că "ochiul" taifunului va survola, luni dimineaţă, circuitul, astfel că sunt aşteptate "impotrante distrugeri structurale".