Preşedintele Federaţiei Române de Box (FRB), Leonard Doroftei, a fost audiat luni la sediul DNA, potrivit Agerpres. Acesta a declarat la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie că a fost întrebat de către procurori despre gala de la Bucureşti din 2011 în care a boxat Lucian Bute, dar nu a putut oferi prea multe detalii, deoarece la evenimentul respectiv nici nu a fost invitat. „Am fost întrebat despre cum merg lucrurile în Federaţie, despre Gala Bute, despre care ştiţi că nici măcar nu am fost invitat, şi aşa am scăpat repede. Noi avem câteva litigii cu Obreja (Rudel Obreja, fost preşedinte al FRB), despre recuperarea unui ring de box, nişte bani. Am fost întrebaţi despre mai multe lucruri care s-au întâmplat în perioada lui Obreja“, a afirmat Doroftei. El a precizat că a avut un audit intern şi că trebuia recuperate laptopuri, computere, televizoare.

Prezent la DNA, Viorel Sima, secretar general al FRB, a afirmat referitor la banii care ar trebui recuperaţi de la Obreja că este greu de spus acest lucru, dar că în primul rând „trebuie recuperat ringul de box folosit la Gala Bute“.

Întrebat dacă sumele sunt de ordinul milioanelor de lei, Viorel Sima a subliniat că sunt „mai mari“.

Leonard Doroftei a completat că documentele de la FRB sunt la DNA şi că ei nu au participat la „acele acţiuni şi la semnături“.

Totodată, Viorel Sima a susţinut că, la un moment dat, FRB a primit o solicitare ca, în cazul în care sponsorizările pe care le-a primit în perioada 2011 nu sunt în regulă şi oamenii vor să recupereze banii de la Federaţie, aceasta să se constituie parte civilă şi să ceară sumele de la foştii administratori.