Călin Popescu Tăriceanu şi-a depus, luni, la BEC, dosarul de candidatură la prezidenţiale, cu aproximativ 270.000 de semnături, el arătând că va candida independent, din cauza întârzierii înregistrării în instanţă a partidului său, şi exprimându-şi speranţa că va intra în turul al doilea, anunţă Mediafax. Tăriceanu a ajuns la Biroul Electoral Central în jurul orei 10 şi a aşteptat câteva zeci de minute ca reprezentanţii Biroului să îi înregistreze candidatura.

Tăriceanu a afirmat că, din păcate, o parte din semnăturile pe care le-a strâns în primă fază nu au putut fi folosite, deoarece erau sub sigla Partidului Liberal Reformator. „Încă în justiţie trenează înregistrarea partidului şi de aceea o parte din semnături nu am putut să le folosim. Am depus peste 272.000 de semnături astăzi şi ne-am îndeplinit obiectivul“, a afirmat Tăriceanu.

Acesta a declarat că sondajele îl arată favorit pentru turul întâi pe Victor Ponta şi consideră că liderul PSD este cel mai puternic contracandidat al său. „Cel mai probabil, aş spune că peste 20 de procente adunate vor fi suficiente, corelate cu evoluţiile celorlalţi contracandidaţi, ca să intru în turul doi“, a explicat Tăriceanu.