Consiliul National al Audiovizualului a acordat două licenţe audiovizuale, prin satelit şi prin reţele de comunicaţii, televiziunii de ştiri denumite „laştiri.ro“, care ar urma să se lanseze la începutul anului 2015.

SC Medi Play SRL Bucureşti, societatea care a solicitat licenţă TV, este deţinută în exclusivitate de Lucian Mândruţă, realizatorul emisiunii „Schimbă vorba“, de pe platforma online Gândul.info, anunţă paginademedia.ro.

Potrivit proiectului depus la CNA pentru obţinerea licenţei, compania lui Mândruţă are deja un acord de principiu cu UPC cu privire la disponibilitatea operatorului de cablu de a retransmite „laştiri.ro“. „laştiri.ro“ este o televiziune tematică de ştiri, care îşi propune, potrivit lui Mândruţă, să „aducă înapoi în faţa televizorului a segmentului de populaţie care a renunţat la acest canal de informare“.

Lucian Mândruţă a spus că investiţia iniţială în noul post de ştiri va fi de 500.000 de euro. „Noi estimăm că vom pierde pe lângă cei 500.000 de euro, care este de fapt o investiţie, şi ceva bani din operare, în primii doi ani, dar estimăm că vom câştiga în cinci ani. Vom cauta investitori. Funcţionează ca un start-up obişnuit. Poate vă întrebaţi cine mai investeşte în media într-o piaţă ca România. Avem discuţii cu finanţatorii, nu e un singur finanţator“, a declarat astăzi Lucian Mândruţă în faţa membrilor CNA.

Lucian Mândruţă a precizat, pentru Paginademedia.ro, că investitorii nu sunt persoane fizice, ci instituţii financiare şi bancare.

Fostul prezentator de ştiri de la Antena 1 a mai spus că noul post va fi lansat, cel mai probabil, în prima parte a anului viitor. Noul post va avea o echipă editorială formată din 60 de jurnalişti din Bucureşti şi din ţară şi peste 30 de angajaţi în zona tehnică. Televiziunea se adresează publicului din mediu urban cu studii medii spre superioare. Noul post de ştiri va avea două jurnale principale de ştiri, unul de dimineaţă, între 6 şi 10 şi unul seara, în intervalul 22 – 23 Iar pe parcursul zilei vor fi mai multe grupaje de ştiri, în direct, de 15 minute fiecare.