Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi executat şapte acţiuni pentru depistarea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificaţi cu aparatul etilotest 360 conducători auto şi au fost controlate  42 de autovehicule de transport persoane şi mărfuri.

Poliţiştii rutieri au constatat 229 de contravenţii, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (38 pentru viteză excesivă; 5 pentru abateri ale pietonilor; 60 pentru neutilizarea centurii de siguranţă etc). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 20 de permise de conducere auto şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare auto.

De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au constatat şase infracţiuni şi 131 contravenţii.  Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 206 autovehicule şi au legitimat 410 persoane.

În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate 25 infracţiuni şi au fost constatate 108 contravenţii. De asemenea, au fost legitimate 553 persoane şi controlate 356 de autovehicule