Douăzeci de arme, dintre care trei letale, aproape 250 de bucăţi de muniţie, patru maşini furate şi mii de pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite de poliţişti la acţiunea "Blocada", în judeţele din zona de frontieră cu Ucraina, Republica Moldova şi Serbia.

Poliţiştii au făcut, în a treia zi a acţiunii "Blocada", 1.058 de controale la unităţi comerciale, 56 de percheziţii şi au instituit 402 filtre rutiere, în urma cărora au constatat 298 de infracţiuni, dintre care 110 în flagrant. Dintre acestea, 41 au fost infracţiuni de natură judiciară, 178 de natură economico-financiară, 52 la regimul circulaţiei, 18 la regimul armelor şi muniţiilor, fapte pentru care sunt suspectate 216 persoane, dintre care şapte au fost reţinute şi şase arestate preventiv, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române .

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au dat 5.772 de amenzi, în valoare de aproape 1,9 milioane de lei, dintre care 568 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi 586 pentru activităţi comerciale ilicite.

Cele mai multe amenzi au fost date şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie, respectiv 4.289, dintre care 1.238 pentru încălcarea regimului legal de viteză şi 23 pentru consum de alcool. Totodată, au fost reţinute 254 de permise de conducere, retrase 80 de certificate de înmatriculare, iar trei autovehicule au fost indisponibilizate.

Ca măsuri complementare, au fost confiscate 83.224 de ţigarete, 20 de arme, dintre care trei letale şi 17 neletale, 243 de bucăţi de muniţie. De asemenea, au fost descoperite două depozite de ţigarete. Valoarea bunurilor confiscate este de aproape 200.000 de lei.

În urma verificării autovehiculelor din filtrele rutiere instituite au fost identificate patru maşini furate.

De asemenea, poliţiştii au depistat patru persoane urmărite, dintre care una avea emis pe numele ei mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, una era căutată în baza unui mandat de arestare preventivă şi o alta avea mandat european de arestare.

Acţiunile au fost dispuse de şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, în judeţele limitrofe frontierei cu statele non-UE, respectiv Satu Mare, Maramureş şi Suceava - de la graniţa cu Ucraina, Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi - de la graniţa cu Republica Moldova şi Caraş-Severin, Mehedinţi, Timiş - de la graniţa cu Serbia.

Poliţia Română a precizat că la acţiunea "Blocada" au participat 2.765 de poliţişti de la inspectoratele de poliţie ale judeţelor de la graniţă, ale judeţelor din vecinătatea acestora, precum şi de la secţiile regionale de poliţie transporturi. Acţiunile continuă până la sfârşitul acestei săptămâni.