Mai puţin de un sfert dintre candidaţii care au susţinut examenul de bacalaureat în a doua sesiune în judeţul Prahova au reuşit să promoveze.

Conform datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, procentul de promovare la sesiunea din toamnă a bacalaureatului este de 23,22.

În a doua sesiune s-au înscris la bacalaureat 2.243 absolvenţi ai liceelor din Prahova care nu reuşiseră să ia examenul în sesiunea din vară sau în anii anteriori, însă câteva sute dintre candidaţii înscrişi nu s-au prezentat la examen.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, la nivel naţional 22,27 la sută dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat sesiunea a doua a examenului de bacalaureat înainte de contestaţii, rezultatul fiind cu aproximativ 1 la sută mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi sesiune a anului 2013.

Afişarea rezultatelor se face în toate centrele, începând de duminică, la ora 18.00, urmând ca luni, în intervalul orar 12.00 - 16.00, să fie depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate între 2 şi 3 septembrie, rezultatele finale urmând să fie făcute publice pe 4 septembrie.