Ucraina a predat Rusiei 10 paraşutişti ruşi, iar Rusia i-a predat Ucrainei 63 de militari ucraineni care intraseră pe teritoriul rus săptămâna trecută, potrivit Agerpres.

Ucraina a anunţat săptămâna trecută că a capturat 10 paraşutişti ruşi şi i-a prezentat presei ca pe o dovadă că militari ruşi luptă alături de separatiştii proruşi în estul Ucrainei. Oficialii ruşi au răsouns că paraşutiştii au trecut din greşeală de un sector nemarcat al frontierei sale cu Ucraina. Capturarea paraşutiştilor au confirmat suspiciunile privind implicarea soldaţilor ruşi în contraofensiva separatiştilor ruşi din Ucraina.

Rusia a continuat să dezmintă orice implicare militară în estul Ucrainei, unde NATO a acuzat-o joi că a trimis peste 1.000 de soldaţi şi că a mobilizat alţi 20.000 în apropiere de frontieră.

 Duminică dimineaţă, paraşutiştii ruşi au fost conduşi la postul de frontieră Nehoteievka şi au fost predaţi autorităţilor ruse. Rusia a eliberat în schimb 63 de soldaţi ucraineni care au intrat pe teritoriul său miercuri, forţaţi de separatiştii ruşi.