Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că pe mai multe drumuri naţionale se circulă îngreunat din cauza ploii şi a vântului puternic. Vizibilitatea este redusă din cauza ploii torenţiale pe numeroase artere rutiere din judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Teleorman dar şi pe raza capitalei.

Conducătorii de autovehicule sunt rugaţi ca atunci când traversează zone unde partea carosabilă este acoperită cu cu apă să manifeste maximum de prudenţă, să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic- depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta etc.

De asemenea, vântul afectează buna desfăşurare a  traficului rutier.

Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

Nu în ultimul rând, le recomandăm conducătorilor de vehicule pe două roţi să evite deplasările în acestă perioadă.

Bucureştiul şi judeţele Buzău şi Prahova au fost, duminică dimineaţă, timp de aproximativ o oră, sub avertizare cod portocaliu de ploi şi vijelii. În aceste zone au fost averse şi descărcări electrice, iar vântul a depăşit la rafală 75-80 de kilometri pe oră, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.