Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost învinsă cu scorul de 3-6, 6-4, 6-4, de rusoaica Maria Şarapova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 5, în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati, potrivit Mediafax.

Ghemurile au fost disputate, dar românca a reuşit să câştige primul set, cu 6-3. Halep a încercat şi a reuşit în acest prim set să lungească schimburile de mingi şi acest lucru a incomodat-o pe rusoaică. Aflată în dificultate, Şarapova a apelat din nou la arsenalul de trucuri din dotare, întârzierea serviciului şi mingile aruncate greşit în momentele în care se pregătea să servească. La scorul de 1-4, ea a cerut time-out pentru a primi sfaturile antrenorului Sven Groeneveld, apoi după primul set a cerut să meargă la cabine pentru a-şi schimba echipamentul, lipsind aproape cinci minute. Antrenorul Simonei Halep, Wim Fissette, a profitat de această întrerupere şi i-a acordat şi el câteva sfaturi elevei sale.

Halep nu a părut afectată de pauză şi a început bine al doilea set. Ea s-a distanţat la 2-0, după un break în ghemul al doilea, dar din acel moment Şarapova a trecut la conducerea jocului. Fără a mai face cadouri şi cu lovituri din ce în ce mai puternice şi mai precise, care au zdruncinat apărarea Simonei Halep, rusoiaca a reuşit două break-uri la rând, şi-a câştigat în premieră serviciul la scorul de 1-2 şi a urcat scorul la 3-2 în favoarea ei. Halep a avut o tresărire de orgoliu, egalând pe serviciul adversarei, însă Şarapova a făcut rebreak şi a dus apoi scorul la 5-3. La 5-4, Şarapova a avut 40-0 pe serviciul ei, Halep a egalat, dar rusoiaca a câştigat până la urmă setul, cu 6-4, după aproape 50 de minute de joc.

Înaintea decisivului, românca a mers şi ea la vestiare. Ea a început la fel de bine şi acest ultim set, a condus din nou cu 2-0 şi, tot ca în setul precedent, a fost egalată. Apoi cele două jucătoare şi-au fructificat serviciul până la 4-4, când Şarapova a reuşit break-ul. Un moment controversat s-a petrecut la 5-4 pentru Şarapova şi 15-15. Arbitrul a strigat aut pe o minge ce părea câştigată de Halep, românca a cerut challenge, iar reluarea i-a dat dreptate. Arbitrul de scaun a decis repetarea punctului, stârnind protestele româncei, care a susţinut că arbitrul a strigat aut după ce Şarapova a jucat mingea şi a trimis-o în fileu. Punctul s-a repetat şi a fost câştigat de rusoiacă, ea încheind ulteror şi setul, cu 6-4, după un meci de două ore şi 32 de minute de joc.

Aceasta a fost cea de-a cincea înfrângere suferită de Halep în faţa Mariei Şarapova, din tot atâtea partide disputate. Prima întâlnire dintre cele două sportive a avut loc în turul doi al turneului de la Indian Wells din 2012, Şarapova câştigând cu scorul de 6-3, 6-4. În acelaşi an, dar în primul tur de la Beijing, Şarapova s-a impus cu scorul de 7-5, 7-5. În primăvara acestui an, Maria Şarapova a câştigat finala turneului de la Madrid, scorul fiind 1-6, 6-2, 6-3, iar apoi s-a impus în finală la Roland Garros, scor 6-4, 6-7 (5), 6-4.