Candidatul Partidului Socialist la preşedinţia Braziliei, Eduardo Campos, şi-a pierdut viaţa după ce avionul privat la bordul căruia se afla s-a prăbuşit miercuri în oraşul Santos, situat pe litoralul statului brazilian Sao Paulo, transmit agenţiile internaţionale de presă, potrivit Agerpres.

Avionul de tipul Cessna 560XL decolase de la Rio de Janeiro. Potrivit armatei, aparatul a ratat aterizarea pe aeroportul din localitatea Santos, iar după ce a luat din nou altitudine turnul de control a pierdut contactul cu echipajul, ulterior avionul prăbuşindu-se într-o zonă rezidenţială a acestui oraş.

Candidatul socialist era însoţit de membri ai staff-ului său electoral, însă niciuna dintre cele şapte persoane din avion nu a supravieţuit. Alte cel puţin zece persoane aflate la sol au fost rănite.

În vârstă de 49 de ani, Eduardo Campos era pe poziţia a treia în sondajele efectuate în perspectiva scrutinului ce se va desfăşura pe 5 octombrie. În 2004-2005 a fost ministru al ştiinţei şi tehnologiei, ulterior devenind deputat, iar din anul 2007 a fost guvernator al statului Pernambuco, poziţie din care a demisionat în luna aprilie pentru a candida la preşedinţie.

În urma decesului contracandidatului ei în alegeri, preşedinta Dilma Rousseff a anunţat că-şi suspendă timp de trei zile activităţile electorale.