Locotenentul Alexandru Gheorghe, care şi-a făcut apariţia, la începutul anului 2012, în uniformă, în Piaţa Universităţii, cu declaraţii de susţinere faţă de protestele anti-Băsescu, şi care a fost ulterior trecut în rezervă, a fost reangajat, după ce a câştigat procesul intentat MapN, potrivit Mediafax. Acesta a postat, în urmă cu câteva zile, pe o reţea de socializare, ordinul MApN prin care i se aducea la cunoştinţă că a fost reangajat în armată.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, în iulie, printr-o sentinţă definitivă, reintegrarea lui Alexandru Gheorghe în rândul cadrelor active ale Ministerului Apărării Naţionale, care este obligat să-i plătească locotenentului salariile începând cu data trecerii în rezervă şi până la reintegrarea efectivă.

Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii a constatat la acel moment că ofiţerul se face vinovat de încălcarea prevederilor Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare şi a altor prevederi ale regulamentelor militare şi a propus trecerea în rezervă a acestuia. Astfel, s-a stabilit că participarea sa, în data de 23 ianuarie, la mitingul din Piaţa Universităţii, este faptă interzisă de regulile militare. De asemenea, el a fost găsit vinovat de purtarea uniformei militare pe timpul participării, în data de 23 ianuarie, la mitingul din Piaţa Universităţii din Bucureşti, cu nerespectarea prevederilor Regulamentului de ordine interioară în unitate şi Dispoziţia şefului Statului Major General privind unele reguli pentru portul uniformelor militare. Consiliul de judecată, format din cinci ofiţeri, cu grade de la locotenent la comandor, colegi de unitate ai locotenentului Gheorghe Alexandru, a propus trecerea în rezervă a acestuia.