Mircea Băsescu a fost adus miercuri la sediul DNA pentru a fi audiat în calitate de denunţător în legătură cu o scrisoare a lui Nati Meir, în care acesta reclama posibile fapte de corupţie săvârşite de avocatul Pavel Abraham, scrie Agerpres. Audierea vine după ce avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a depus luni la DNA o scrisoare primită în arest de Mircea Băsescu de la Nati Meir, în care acesta din urmă reclama faptul că avocatul Pavel Abraham, cel care îi apără în instanţă pe membrii familiei lui Bercea Mondial, i-ar fi cerut să facă declaraţii împotriva preşedintelui Traian Băsescu.

În schimbul acestor declaraţii, Pavel Abraham i-ar fi promis lui Nati Meir că îl va ajuta să iasă din penitenciar, el având de executat o pedeapsă de şapte ani închisoare.

„Am adus la cunoştinţa DNA scrisoarea primită de către Mircea Băsescu în arest de la Nati Meir, în care Nati Meir spune despre domnul avocat Pavel Abraham că s-ar putea face vinovat de anumite fapte de corupţie“, a declarat luni Nelu Taşcă.

Avocatul lui Mircea Băsescu a spus atunci că această scrisoare este „un fel de denunţ“.

Recent, în presa centrală a fost publicată o scrisoare care ar fi fost trimisă de Nati Meir lui Mircea Băsescu, textul având multe greşeli de ortografie: „Sunt Nati Meir arestat la p.n.t (penitenciarul) Giurgiu pedeapsa de 7 ani (din) care am executat 3 ani şi 7 luni. Am fost reprezentat de dr. Pavel Abraham avocat cu contract de asistenţă juridică seria B 216829/2012 din 30.08.2014 (!). Dl. avocat Abraham m-a rugat tot timpul să dau în dl. Traian Băsescu şi a promis că o să vorbească cu judecătorul să mă eliberez. Am văzut situaţia ta la TV şi cred că dacă trimiţi avocatul tău la penitenciarul Giurgiu pot să te ajut, inclusiv sînt de acord să depun un denunţ la DNA. Contractul de asistenţă juridică se află la mine în Giurgiu“.

Sursa: Agerpres