Peste două mii de motofierăstraie contrafăcute sosite din China în Portul Constanţa Sud Agigea, cu o valoare de piaţă de aproape 1,2 milioane de euro, au fost confiscate, luni, de vameşii constănţeni, bunurile fiind destinate unei firme din judeţul Neamţ.

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, inspectorii vamali de la Biroul de frontieră Constanţa au verificat, luni, un container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în oraşul Roman.

În urma controlului, inspectorii vamali au descoperit 2.030 de motofierăstraie cu lanţ, susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală a unei mărci consacrate.

Valoarea acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunurilor originale, este de aproximativ 1.187.000 de euro.Marfa a fost confiscată de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră din Portul Constanţa i-au întocmit administratorului societăţii comerciale importatoare dosar penal pentru punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.