Echipe de anchetatori din Statele Unite şi Olanda, precum şi ministrul olandez de Externe se vor deplasa în Ucraina, pentru a investiga cauzele prăbuşirii avionului malaezian, potrivit Mediafax. O echipă a Biroului olandez pentru Securitate, însoţită de şeful diplomaţiei Frans Timmermans, se află deja în drum spre Ucraina, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului olandez de Externe. El a subliniat importanţa unei anchete internaţionale independente, adăugând că nu exclude posibilitatea de a iniţia negocieri cu rebelii proruşi din estul Ucrainei.

Ministrul a declarat că va rămâne pe teren „atât timp cât va fi necesar“. La rândul lor, Statele Unite au anunţat că FBI şi autoritatea americană a transporturilor, de asemenea, vor trimite anchetatori la locul accidentului. „Pentru început, poliţia federală va trimite cel puţin un anchetator“ în Ucraina, a declarat un oficial guvernamental american.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit joi într-o zonă din Ucraina aflată sub controlul insurgenţilor proruşi, accidentul soldându-se cu 298 de morţi, dintre care cel puţin 154 de olandezi.