Un avion de pasageri malaysian având la bord 295 de persoane, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, s-a prăbuşit la frontiera dintre Ucraina şi Rusia, în regiunea separatistă Doneţk. TOŢI PASAGERII AU MURIT. Avionul de pasageri a fost doborât de o rachetă, afirmă un consilier din cadrul Ministerului ucrainean de Interne.

Numeroase cadavre au fost găsite în zona din estul Ucrainei unde s-a prăbuşit avionul de pasageri al companiei Malaysia Airlines, anunţă corespondentul AFP.

Fragmente ale fuselajului, numeroase cadavre şi bagaje sunt pe un câmp, în zona Grabov, în apropierea oraşului Şahtarsk, în regiunea Doneţk. La locul prăbuşirii au ajuns membri ai miliţiilor rebele şi pompieri

.Russia Today a publicat pe contul oficial de Twitter primele fotografii de la locul tragediei aviatice din estul Ucrainei, în care un avion malaysian cu 295 de persoane la bord s-a prăbuşit la graniţa dintre Ucraina şi Rusia.

Premierul Malaysiei, Mohd Najib Tun Razak, s-a declarat "şocat" de prăbuşirea avionului companiei Malaysia Airlines, în contextul în care o altă aeronavă a aceleiaşi companii este dispărută din martie în zona Oceanului Indian.

"Sunt şocat de relatările privind prăbuşirea avionului. Vom lansa imediat o investigaţie", a scris Mohd Najib Tun Razak pe Twitter.

Bilanţul neofical se pare că depăşeşte 300 de morţi, iar printre victime se află şi 25 de cetăţeni americani, potrivit unui oficial al Ministerului de Interne din Statele Unite. La bord mai erau 9 britanici, 60 de olandezi şi peste 80 de copii