Duminică vremea continuă să se încălzească în majoritatea zonelor, ajungând la amiază la maxime de 26 de grade Celsius, la umbră, pe litoral şi 33 de grade Celsius în Câmpia de Vest. Vor fi şi rafale de vânt local în zona montană şi izolat în vestul, nord-vestul şi centrul ţării.

Maxima termică va ajunge la 30...31 de grade Celsius, la umbră, în condiţiile în care ziuă se anunţă însorită şi vântul destul de liniştit. Săptămâna începe cu vreme călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Soarele continuă sa fie puternic în special  după-amiază şi pe la începutul nopţii se anunţă unele înnorări ce vor aduce averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local în zona de munte, pe arii mai restrânse în Transilvania şi cu totul izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor pleca de la 26 de grade în depresiuni şi se apropie de pragul caniculei în regiunile vestice, unde meteorologii anunţă 34 de grade la umbră.

Vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării pe parcursul zilelor de luni şi marţi. În zonele de munte se vor semnala, pe alocuri, ploi de scurtă durată cu descărcări electrice. Abia din orele serii, se schimba vremea. Meteorologii anunţă că instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în special în jumătatea de vest a ţării unde îşi fac apariţia din nou furtunile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade în depresiuni şi pe litoral şi 34 de grade în Câmpia de Vest şi Lunca Dunării.

De miercuri vremea se schimbă în toată ţara, astfel că a doua jumătate a săptămânii viitoare stă sub semnul instabilităţii atmosferice. Vor fi înnorări temporar accentuate averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului in special în vestul, nordul, centrul ţării şi la munte. Se vor înregistra şi cantităţi de apă mai importante şi va cădea grindină. În plus, temperaturile încep să scadă. Numai prin în zonele de sud şi sud-est vor mai fi atinse temperaturi de aproximativ 32 de grade, în timp ce în regiunile intracarpatice maximele termice vor fi de numai 23...24 de grade.