Organizatorii turneului de Mare Şlem de la Wimbledon au decis să confişte termosurile de ceai ale spectatorilor de teama unor atacuri teroriste, informează The Telegraph, citat de Mediafax.

Alături de căpşunile cu frişcă, băutul ceaiului la meciurile de la Wimbledon reprezintă o adevărată tradiţie.

Totuşi, în acest an, organizatorii au decis să ia măsuri împotriva celor care vin cu propriile băuturi de acasă. Spectatorii s-au arătat furioşi după ce firma de securitate a decis confiscarea termosurilor la controlul bagajelor de la intrările în complexul sportiv.

Un paznic i-a spus unui spectator că decizia a fost luată după atentatul terorist de la maratonul de la Boston de anul trecut, după ce o oală sub presiune a fost folosită pentru a detona o bombă, în urma căreia au murit trei persoane.

Termosurile sunt asemănătoare cu oalele sub presiune, deoarece ambele sunt containere etanşe. Teroriştii obişnuiesc să îşi care bombele în recipiente metalice etanşe, a precizat sursa citată.

Un alt paznic de la Wimbledon susţine că recipientele pot fi folosite ca arme, deoarece oamenii de ordine nu pot vedea ce se află în interiorul lor. De asemenea, lăzile frigorifice şi scaunele de camping sunt şi ele interzise, dar sticlele de vin şi de băuturi spirtoase sunt permise