Cererea de demisie a lui Băsescu a fopst adoptată, cu 344 de voturi "pentru", 17 abţineri şi niciun vot împotrivă

Parlamentul s-a reunit, miercuri, în şedinţa plenului reunit, pentru a adopta o declaraţie în care solicită demisia preşedintelui Traian Băsescu în urma scandalului în care este implicat fratele său.

La şedinţă au participat 338 de parlamentari, din totalul de 575, printre care şi premierul Victor Ponta şi miniştrii Gabriel Oprea, Rovana Plumb, Mircea Duşa, Doina Pană, informează Mediafax

Premierul a stat în banca parlamentarilor, alături de liderul grupului PSD, Marian Neacşu, la fel şi ceilalţi miniştri, care nu s-au aşezat la prezidiu, în banca destinată membrilor Guvernului.
 
Parlamentarii PDL nu au participat la şedinţă, iar cei ai PMP au protestat pe holurile Parlamentului, afişând copii ale "bileţelului roz" trimis de Călin Popescu Tăriceanu lui Traian Băsescu în urmă cu 8 ani.

Deputaţii şi senatorii PNL au fost prezenţi în sală, şi au propus propria declaraţie pentru demisia preşedintelui, în timp ce PSD şi PPDD au anunţat că vor vota această declaraţie.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că parlamentarii Uniunii vor vota "după conştiinţă" în privinţa declaraţiei care cere demisia preşedintelui traian Băsescu, el subliniind că în acest moment nu există elemente pentru a stabili o vinovăţie a lui Traian Băsescu.