România a obţinut o finanţare de aproape 5 milioane de euro pentru derularea a şase proiecte de mediu, vizând de la reducerea prafului în Capitală la protejarea lupilor şi urşilor, dar şi a peşterilor din Carpaţi, prin programul Life+ al Uniunii Europene.

Comisia Europeană a aprobat finanţarea a 225 de noi proiecte în cadrul programului Life+, fondul pentru mediu al Uniunii Europene. CE va contribui cu aproximativ 282 de milioane de euro la cofinanţarea acestor proiecte ale căror bugete totalizează aproximativ 589 milioane de euro.

În cadrul programului, şase proiecte de mediu din România au obţinut o finanţare în valoare de aproape 5 milioane de euro în cadrul diferitelor componente ale programului Life+. Ele includ un proiect al Primăriei Bucureşti referitor la evaluarea condiţiilor de mediu (componenta Life+ Politică şi Guvernanţă de Mediu), patru proiecte de conservare a naturii şi faunei (componenta Life+ Natura), precum şi un proiect de conştientizare a impactului de mediu în cazul producerii şi utilizării echipamentelor electrice şi electronice şi de promovare a energiei verzi (componenta Life+ Informare şi Comunicare).

Life+ este instrumentul financiar european pentru mediu şi dispune de un buget total de 2,1 miliarde de euro pentru perioada 2007 - 2013. Comisia a lansat în fiecare an câte o cerere de propuneri de proiecte Life+.

Programul Life va continua în perioada 2014 - 2020 în cadrul noului Regulament Life pentru mediu şi politici climatice. Pentru această perioadă, programul are la dispoziţie un buget total de 3,4 miliarde de euro, în preţurile din decembrie 2013, şi va cuprinde un subprogram pentru mediu şi un subprogram pentru politici climatice.