Echipa României, prezentă la a treia ediţie a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete, a cucerit patru medalii: două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz. Graţie acestei performanţe, România a ocupat locul 3 în clasamentul pe naţiuni.

Echipa ţării noastre a fost compusă din patru eleve de la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală: Simona Diaconu (clasa a XI-a/medalie de aur), Andreea Măgălie (clasa a XII-a/medalie de aur), Silvia-Elena Pripoae (clasa a XII-a/medalie de argint) şi Marina Romina Ivan (clasa a XI-a/medalie de bronz). Atât Simona Diaconu, cât şi Andreea Măgălie sunt la a treia participare la această competiţie, fiind medaliate de fiecare dată. Simona Diaconu a obţinut aur, la toate cele trei prezenţe, iar Andreea Măgălie, argint, la primele două participări, şi aur la concursul din acest an. De asemenea, şi Silvia-Elena Pripoae a participat de două ori, la ambele prezenţe cucerind medalii de argint.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete s-a desfăşurat în perioada 10 - 16 aprilie, în Antalya, cu participarea a 23 de ţări europene şi a 6 ţări invitate, printre care SUA şi Japonia. Lotul României a fost însoţit de profesorii coordonatori Dan Schwarz şi Csapó Hajnalka. Delegaţia ţării noastre revine în ţară joi, 17 aprilie, ora 00:15, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO) este un concurs internaţional similar ca structură cu Olimpiada Internaţională de Matematică (două probe scrise susţinute în două zile consecutive). Conform regulamentului competiţiei, o echipă este formată din 4 eleve. Ediţiile precedente au avut loc în Marea Britanie (2012) şi în Luxemburg (2013), palmaresul înregistrat de România fiind 4 medalii: o medalie de aur şi trei de argint, în 2012, respectiv o medalie de aur, două de argint şi una de bronz, în 2013.