Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au respins, luni, ca nefondată, cererea de eliberare condiţionată din închisoare a fostului general de armată Victor Athanasie Stănculescu, condamnat la 15 ani de detenţie în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, transmite Agerpres.  Reamintim ca Victor Athanasie Stănculescu a fost condamnat, în octombrie 2008, la 15 ani de închisoare şi degradarea militară, în urma unei decizii definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Apărătorul fostului general Stănculescu a declarat că acesta a avut o atitudine ireproşabilă în penitenciar şi a primit aviz favorabil din partea Comisiei de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava.  Au fost invocate în apărare şi vârsta înaintată a lui Stănculescu cât şi gravele probleme de sănătate ale acestuia, pretins netratabile în sistemul penitenciar.

De cealaltă parte, procurorul de şedinţă s-a opus eliberării condiţionate a lui Victor Atanasie Stănculescu susţinând că faptele de care se face acesta vinovat sunt foarte grave.

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 3 zile. De asemenea, instanţa a stabilit că Victor Athanasie Stănculescu va putea face o nouă cerere de eliberare condiţionată la data de 20 august 2014.