Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat miercuri, la finalul şedinţei de guvern, că 12 răniţi în incidentele violente din Ucraina vor fi trataţi în spitalele Floreasca, Bagdasar , Universitar, Elias din Bucureşti, potrivit Agerpres.

„La solicitarea părţii ucrainene, venită prin ambasada noastră la Kiev şi prin MAE, prin care ni s-a solicitat a analiza posibilitatea de a prelua un număr de răniţi pentru a fi trataţi în România, domnul ministrul Oprea a înaintat spre Guvern solicitarea de a aproba o misiune umanitară efectuată cu sprijinul MAE şi în cooperare cu MApN şi cu Ministerul Sănătăţii, prin care să fie aduşi în ţară 12 răniţi din Ucraina care urmează să fie identificaţi cu sprijinul echipelor medicale care vor fi trimise plus a autorităţilor ucrainene, care urmează să fie trataţi în spitalele Ministerului Sănătăţii din România“, a precizat secretarul de stat, în cadrul briefingului de presă ce a urmat şedinţei de guvern.

Potrivit lui Arafat, misiunea va fi planificată joi şi executată în următoarele 24-48 de ore cu un avion militar care se va deplasa la Kiev şi va aduce răniţii. Avionul va avea la bord o echipă din cadrul SMURD Bucureşti.

Secretarul de stat a mai anunţat că mai sunt şi alte ţări europene, precum Germania şi Polonia, care s-au implicat într-o astfel de misiune umanitară.