Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă priorităţile  instituţiei pentru anul 2014.

 Printre priorităţile ministerului se află: promovarea în Parlament a Statutului Poliţistului, finalizarea unui act normativ privind ajutorarea pompierilor militari răniţi în misiune, precum şi reevaluarea măsurilor adoptate la nivel naţional pentru creşterea gradului de siguranţă în şcoli şi grădiniţe.

Referindu-se la intrarea în vigoare, la începutul anului în curs, a Codului Penal şi a celui de procedură penală, ministrul Radu Stroe a subliniat necesitatea finalizării pregătirilor desfăşurate de către Ministerul Afacerilor Interne împreună cu Ministerul Justiţiei, în vederea implementării acestor acte normative în activitatea curentă. În final, ministrul Radu Stroe a subliniat importanţa asigurării  fondurilor necesare pentru cheltuielile materiale curente, în special a celor necesare asigurării ordinii publice, securităţii cetăţeanului şi a gestionării oricăror alte situaţii neprevăzute ce pot apărea în diverse condiţii şi care revin în competenţa MAI.