Agentul Eugen Stan avea o activitate “nesemnificativă”, dar era protejat de şeful său direct, Rene Emanuel Vornicu, şeful Serviciului Supraveghere Rutieră pentru Sectoarele 1, 2 şi 6.

Acest fapt a provocat nemulţumiri printre ceilalţi poliţişti, potrivit unui raport al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) făcut public, vineri, de Guvern.

VEZI AICI RAPORTUL COMPLET

“Activitatea profesională desfăşurată de agent este nesemnificativă raportat la standardele de performanţă asociate postului ocupat, situaţie ce a fost posibilă doar cu ştiinţa şefului direct, comisar şef de poliţie Vornicu Rene Emanuel, aspect care a permis şi apariţia unor nemulţumiri în colectivul structurii. Comisar şef de poliţie Vornicu Rene Emanuel a manifestat superficialitate în modul de întocmire a planificării în serviciu a agentului de poliţie Stan Eugen, în neconcordanţă cu programul de lucru stabilit în fişa postului, în sensul că agentul nu respecta programul de lucru de 8 ore, pe trei schimburi, ci îşi desfăşura activitatea în funcţie de orarul şi priorităţile şefului său direct”, se arată în raport.

Conform aceleiaşi surse, deşi zilnic desfăşura activităţi împreună cu agentul Stan, comisarul şef Vornicu nu a manifestat interes în documentarea eventualelor probleme, de orice natură, ale subalternului său, cu toate că acesta fusese reclamat pentru săvârşirea unei infracţiuni de natură sexuală, iar evenimentele ulterioare au conturat existenţa unui posibil comportament neadecvat.

Din raport reiese că au fost constatate deficienţe şi în cazul comisarului şef Alina Dobre, şeful Biroului de poliţie rutieră pentru sectorul 2 - aceasta a manifestat neglijenţă în cunoaşterea personalului din subordine, ceea ce i-a permis lui Eugen Stan să nu respecte programul de lucru şi să nu încerce să atingă standardele de performanţă.

“De altfel, potrivit declaraţiilor sale, ofiţerul nici nu cunoştea faptul că agentul de poliţie Stan Eugen ocupă o funcţie în statul de organizare al biroului”, se precizează în documentul citat.

Guvernul a făcut publică Nota-raport privind rezultatul verificărilor efectuate în cazul poliţistului Eugen Stan şi referitoare la măsurile adoptate la nivelul Poliţiei Române. Documentul a fost publicat vineri seară pe site-ul Executivului.