Probabil duminică s-a încheiat ultimul weekend cu vreme frumoasă din această iarnă. Meteorologii spun că peste doar câteva zile este posibil ca în ţara noastră să vină un val de ninsori abundente şi ger.

Nu a fost foarte normal ce s-a întâmplat în aceste zile cu temperaturi de martie, nu de început de ianuarie. Şi duminică romanii s-au bucurat de o vreme parcă mult prea bună.

Staţiile meteo europene spun că în centrul şi estul continentului va urma o perioadă cu ninsori masive, începând de la jumătatea lunii ianuarie. Meteorologii români confirmă. Este posibil ca din 13 ianuarie să vină peste noi o masă de aer rece, urmată de ninsori abundente, inclusiv în Bucureşti.

Cu alte cuvinte, acesta poate fi ultimul weekend cald din această iarnă în care ne-am bucurat, până acum, de temperaturi de primăvară. Şi astăzi au fost peste 10 grade în aproape toată ţara.

Ba chiar la Constanţa, în jurul prânzului, au fost aproape 20 de grade Celsius. Oamenii au ieşit la plimbare pe plajă sau pe faleza Cazionoului.

Însă dacă temperaturile vor scădea şi vor fi ninsori abundente în următoarea perioadă, păsările vor migra din zonele de munte spre câmpie.