Microfonul descoperit în casa ministrului de Interne, Carmen Dan, a fost montat de o persoană privată, şi nu în baza unui mandat de siguranţă naţională, arată datele anchetei. Dispozitivul ar avea anul de fabricaţie 2009 şi ar costa în jur de 300 de euro.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, pe eticheta dispozitivului este trecut anul de fabricaţie 2009, iar preţul este evaluat la aproximativ 300 de euro, datele de până acum arătând că ar fi fost montat de către o persoană fizică, şi nu în baza unui mandat de siguranţă naţională, anunţă News.ro.

În urma verificărilor, anchetatorii au ridicat inclusiv butucul de la uşa apartamentului din Bucureşti în care ministrul Carmen Dan locuieşte cu chirie.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, miercuri, la Antena 3, că expertiza tehnică a fost finalizată în dosarul deschis la Parchetul General pentru violare de domiciliu.

La sfârşitul lunii noiembrie, ministrul a anunţat că a găsit în apartamentul închiriat în care locuieşte un dispozitiv de înregistrare şi a sesizat Poliţia pentru demararea unei anchete. Ministrul a precizat că a făcut plângere pentru violare de domiciliu. Purtătorul de cuvânt al SRI Ovidiu Marincea a afirmat atunci că dispozitivul este unul ieftin.