Mai multe persoane au sunat la 112, marţi dimineaţă, pentru a semnala prezenţa unei ursoaice cu trei pui în zona magazinului Carrefour de pe Calea Bucureşti din Braşov, la faţa locului fiind trimis un echipaj de jandarmi, a anunţat Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Braşov.

Conform Inspectoratului de Jandarmi Braşov, în urma apelurilor prin care era semnalată prezenţa unei ursoaice cu trei pui, în zona magazinului Carrefour de pe Calea Bucureşti din Braşov a fost trimis un echipaj de şapte jandarmi ai Grupării Mobile Braşov. De asemenea, a fost anunţat şi reprezentantul Fondului de Vânătoare Kronstadt, care a spus că se va deplasa şi el în zonă.

Primele informaţii arată că un şofer de autobuz ar fi oprit şi ar fi luat toţi pietonii aflaţi la acel moment în zona în care au ajuns urşii.

Un alt urs a produs panică în noaptea de sâmbătă spre duminică în cartierul Valea Cetăţii din Braşov, unde a venit să caute mâncare la tomberoanele cu gunoi de pe strada Arinului. La sosirea echipajului de jandarmi, ursul s-a retras în pădure.

Vineri, un bărbat în vârstă de 28 de ani a fost atacat de un urs în localitatea braşoveană Hârseni, victima suferind răni la mâini şi la picioare. De asemenea, în urmă cu o săptămână o adolescentă de 14 ani a fost atacată de urs pe o stradă din municipiul Făgăraş, ea fiind salvată de un trecător.

Prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu, spunea că va merge la Ministerul Mediului pentru a cere măsuri pentru rezolvarea problemei urşilor din judeţ. "Nu sunt de acord cu împuşcarea urşilor, dar ceva trebuie făcut”, declara prefectul, la Digi24.