Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni ca a inceput procedura prin care municipalitatea achizitioneaza masini de topit zapada si, respectiv, de degajare a acesteia de pe trotuare, potrivit Agerpres.

"Am inceput procedura prin care achizitionam, in premiera in Bucuresti, masini de topit zapada, pentru a nu mai vedea acele mormane inestetice in centrul Capitalei si, de asemenea, masini care sa degajeze zapada de pe trotuare, de asemenea, in premiera. Au fost cateva in Bucuresti, dar foarte putine si in special achizitionate de operatori privati. Consider ca vom face fata cu brio si acestei ierni, chiar daca se anunta mai dificila", a spus Firea, la Antena 3.

In ceea ce priveste reactia la zapada abundenta, chiciura si inghet, ea a afirmat ca municipalitatea e pregatita. "Am luat legatura cu toti operatorii de salubritate care au contracte cu primariile de sector, le-am spus care sunt exigentele noastre", a declarat Firea.

Ea a sustinut ca nu exista niciun pericol sa nu fie furnizate apa calda si caldura in Bucuresti, exprimandu-si speranta ca toate reviziile care au fost facute in aceasta vara vor elimina avariile ce au loc iarna.

"Intr-adevar, din cauza temperaturilor scazute, posibil sa mai apara anumite avarii, pana la modernizarea integrala a retelei de termoficare, dar aceste avarii vor fi tratate cu cea mai mare responsabilitate pentru a fi reparate cat mai grabnic", a spus Firea.